03 December 2010

Pepparkakor

Våran alldeles egna hemmagjorda deg fick ligga till sig i över en vecka innan vi tog tag i han. Vad gör egentligen en pepparkaksdeg då den bara ligger, hänger, är i kylen i en vecka? Den skulle bli mörkare stod det i receptet men vi såg inte så mycket till skillnad. Den sög nog bara åt sig av allt det goda. I alla fall, en vanlig tisdags kväll blev det så dags för det stora pepparkaksbaket. Självklart började vi med att smaka på den....mmmm va go den var. Det kändes bra.Under den veckan som degen bara legat där och inte gjort så mycket så hade jag bara en tanke i huvudet "undra om dne smakar lika gott som hela kylskåpet luktar. Det gjorde den! Efter smakandet som pågick i ca en halvtimme ;) så bakade vi, och oj vad vi fick baka. Plåt efter plåt. Det var som om degen aldrig tog slut. Det blev så många gummor, gubbar, stjärnor, hjärtan, grisar och bockar och vi äter upp allihop innan jul så kommer vi bli helt fantastiskt snälla:)


Baka, baka liten kaka....

No comments:

Post a Comment