30 November 2009

Klart att vi firar kyrkoårets första dag i Kanada...

Denna julen är de andra lika, det blir...
ett bakande och ett korvstoppande, ett fejande och puttsande, ett rumsterande och paketerande och ett vansinigt uppsving i affärsverksameheten som gör de rika knösarna till affärsmänn ännu rikare och de fattiga sattarna till kunder ännu fattigare.

Traditionerna gör julen älskvärd och efterlängtad. Norge och Sverige har ganska lika tradtioner så därför bestämde vi oss för att ha en julmysdag på första advent. 2 norska jäntor, 2 svenska jäntor, 1 fransk jänta och så en australiensisk tomte. Franskan och Australiensaren kom liksom med på köpet av degen och glöggen.....ja de säljer så mycket konstigt på IKEA nu för tiden så.
Det skulle bli pepparkakshus, pepparkakor, lussekatter och glögg.Vi började med att åka till affären för att inhandla igerdiensera till lussekatterna. Att de inte hade saffran blev ganska tydligt då vi frågade än av de äldre kvinnorna i affären efter just denna världens dyraste krydda. Hon tog oss med till kryddhyllan och sa att det borde finns i en sån vanlig krydd-glassburk. "Nej det tror vi inte" svarade vi. "Jo men vi säljer alla kryddor på galsburk". "Ja men då har vi nog inte saffran" svarde vi och fick nöja ossmed att göra kanelbullar istället. Pepparkakshuset blev lika snett och vint som det brukar bli, men ack ändå så fint! Bullarna och pepparkakorna smakade kalas ihop med den ljuvliga glöggen. Kvällen blev en succe!

Wenche fixar degen....


Här blir det pepparkakor.....


formade som lönnlöv så klart:)


Dags att dekorera
Madde, Wenche, Ilk och Anna.


Kolla va fint det blev:)

Färdig bakat och dags för mys och vårat nya favorit spel: Domino.
Madde, Wenche, Ray, Ilk och Anna.

En mysig första advent som jag sent kommer glömma. Den näst, näst, näst sista veckan ska ägnas åt de sista uppsatserna innan det är dags för tenta period. Så jag ska plugga helt enkelt....
Kämpa, kämpa, kämpa sista biten in i kaklet.....om 23 dagar är det över och då kommer jag till och med sakna pluggandet. Så här ska det njutas!

No comments:

Post a Comment