22 September 2010

Demokrati

Oavsett vilket av de redan riksdags invalda partierna man röstade på, blått, grönt eller rött, och oavsett av vilket block man sympatiserar med så tror jag att de flesta föredrar ett samarbete över blockgränserna eller att till och med hellre se blocket man inte sympatiserar med vid makten än att ge Sverige demokraterna någon form av makt. För hur mycket jag än ogillar vissa av det andra blockets åsikter så är de i alla fall demokratiska. De representerar ändå det viktigaste av allt: demokrati.

Sen kan man tycka att det är odemokratiskt att frysa ut och inte vilja möta eller släppa in ett enskilt parti. Men deras grundåsikter som ett främlingsfientligt parti motstrider sig vad svensk demokrati står för. Jag hörde på radion idag att Mona Sahlin har gett i uppdrag till talesmannen på att undersöka om det går att göra utskotten mindre vilket skulle innebära att Sverige demokraterna skulle få mycket färre utskottsposter i form av minsta parti. Men kan de verkligen göra så?Vad ger dem rätten till att göra så nu bara pågrund av detta missnöje med SD:s intåg i riksdagen?Är det demokratiskt?

Igår när jag läste metro så blev jag så arg när ett antal av SD:s kommande riksdagsmän presenterades. Att vi skattebetalare ska betala för dessa nya riksdagsmän: kommande riksdagsmän som bloggar om hur mycket de hatar homosexuella och muslimer, är mot abort och för dödstraff, som vill stoppa moskeer för att de motverkar integration, tror att Sverige kommer drabbas av inbördeskrig om vi inte stoppar islameringen. Dom här människornas årslöner, saftiga årslöner, ska våra skattepengar gå till så att de kan sprida främlingsfientlig propaganda i riksdagen.

Demokrati ska finnas för dem som är demokratiska i verkligheten, inte bara har det som partinamn

No comments:

Post a Comment