29 April 2010

mmm...I love it!

Det är lika självklart att vi kvinnor ska gilla choklad som det är att vi har mens och tjuter till Oprah. Men choklad är verkligen inte min grej, inte så att jag tackar nej till det men det är väldigt sällan som jag köper mig choklad. Jag upplever att jag blir slemig i halsen och kladdig i hela munen och sen tycker jag att det är lite för sött. Kexchoklad har alltid funkat, det har varit ett måste efter alla fotbollsmatcher. Men längre än så har inte min förkärlek till choklad sträkt sig.....tills nu. OH MY GOD! Marabou Passion Chili är Guds gåva till mig och jag är så tacksam! Om du inte har provat så gör det nu! Jag är nämligen lite rädd för att detta är en tillfällig kampanj och ni vet kampanjer de går över och försvinner, precis som McFlurry polka gjorde:( Jag funderar på att bunkra upp, hur länge tror ni choklad håller sig?Kan man frysa ner kanske?

28 April 2010

J...a bibliotek

Jag har under mina 4 år på Karlstads universitet haft ett par kontroverser med just biblioteket. Jag fick betala pengar för böcker som var sena, vilket de hade skickat mail om men inte till den mailen jag trodde. Sen var jag inte i stan och det blev dyrare trots att jag ringde dem och så vidare. Jag gillar att sitta i biblioteket och plugga men jag gillar inte att integrera med bibliotekspersonalen och då ska det tillägas att jag är en mycket social människa. Jag och bibliotekarier befinner oss oftast inte på samma nivå....i alla fall. Nu idag hade jag fått ett mail ifrån biblioteket där det stod att lånetiden på en bok som jag hade lånat hade blivit kortare. Bara en sån sak gör mig irriterad, hur kan en lånetid ändras. Inte dagens huvudproblem. När jag öppnade mailet för att kolla när boken skulle vara tillbaka så stod det 27/4 vilket är helt galet märkligt med tanke på att det är 28/4 idag. Hur i hela fridens namn ska detta gå till? Om jag så hade fått mailet på samma dag som boken skulle varit tillbaka så hade det inte varit ok. Eller är det tänkt så att man ska släppa allt man har jobb, ungar, matlagning, patienter(inte för att ajg har nått av det men rent hypotetiskt) bara för att de på Universitets biblioteket ska ha tillbaka en av sina böcker. Jag blir så upprörd. Nu hade jag heller inte med mig just den boken till skolan idag, så jag kommer lämna in den imorn 2 dagar för sent. Den bibliotekarie som då tar en diskussion med mig om nån straff summa den kommer ångra sig och aldrig mer vilja stå i lånedisken.

För att göra inlägget lite positivt så måste jag bara få citera min mor som jag för en stund sedan pratade med. Vi pratade om att hon i stort sätt året om matar fåglarna hemma.
Mamma: de ska få mat hela sommaren!
Jag: men mamma...på sommaren kan de väll hitta egen mat.
Mamma: men de har en massa ungar som de ska mata då me.
Jag:du gör de där stackars fåglarna handikappade och icke kapabla att finna sin egen mat.
Mamma: vadå handikappad...har du nånsin sett en fågel flyga med käpp?

Hahaha henne kan man inte prata omkull......

27 April 2010

UTBROTT

....och när Nordlund får sånna då händer det grejer....det städas, stryks, torkas och suckas en jäkla massa. Fördelen är att jag knappast kan vara på dåligt humör imorn när jag vaknar i ett nystädade rum och med släta kläder i garderoben. Min numera trasiga Tv lär ju dock inte fått ett nytt liv tills imorn, så jag måste kanske vara lite sur på han....Tur att utbrott går att städa bort och tacka vet jag cougar town så att man denna kväll får skratta åt nåt som är roligt på riktigt.

26 April 2010

Min dag var en bra dag!

Jag hade en underbart bra födelsedag i år. Nog för att det bara är en dag som är min, men jag slog på stort i år och firade över tre dagar. Dag 1:fest med goa vänner. Dag 2:mor och far på besök, underbart! Dag 3: The day...tårtkalas. Det var fint väder...och jag tycker attd et är väldigt roligt att fylla år!

Familjen Nordlund-Karlsson(minus Zimba kungen)på Skutberget


Alla fina presenter

Min fina och goda tårta!Tack snälla Klara:)

En födelsedagsbox med kärlekstema

24 April 2010

Premiär

Tjejen som är lite efter och precis en vecka sen presenterar nu årets grillpremiär. Den var härlig, fantastisk, så där lite små kylig som den ska vara, dock berikad med ett par solstrålar och mycket trevlig. Aldrig hade jag kunnat gissa att grillpremiären 2010 skulle äga rum på Råtorp(av alla ställen)men så blev det och ack så bra. Från år till år lyckas jag alltid glömma bort hur gott det är med grillatkött, men den första tuggan påminner än väldigt snabbt och ett njutnings läte är ett måste....mmmm, oh va gott! Det är ju konstigt hur man så lätt glömmer nått så underbart....En vecka efter premiären kan jag fortfarande känna den ljuvliga smaken i min mun, så nu kommer jag inte glömma på ett bra tag.
Tack för en trevlig premiär Klara och Anna!

23 April 2010

Jag vill byta A

Sen dag ett då jag kunde skriva har jag skrivit det vanliga traditionella lilla a som det här under:
Jag minns att jag då första gången jag reflektera över utformningen på min skrift ville byta mitt lilla, lite tråkiga, a mot detta mycket finare och coolare:Jag minns att jag spenderade nästan hela årskurs 5 åt att försöka genomföra detta byte, oh vad jag försökte. Jag tränade och skrev A4 sidor fulla med mitt namn med det coola lilla a och inte det tråkiga. Men jag gav upp för det föll sig aldrig naturligt, jag förblev Anna med det tråkiga lilla a. Vissa drömmar dör aldrig och nu i januari gjorde jag ett nytt ryck. Det är aldrig för sent att lära gamla hundar sitta! Skam den som ger sig tänkte jag och skrev nya A4 sidor med ord med lilla coola a. När jag koncentrerar mig och tänker på att skriva snyggt då funkar det och oh så vackert det blir. Men när det ska kladdas och skivas snabbt då kommer det där tråkiga lilla a tillbaka. Jag verkar vara dömd att spendera resten av mitt liv med tråkiga lilla a så tur är väl att jag är så cool för övrigt:) Drömma bör man annars dör man.....

22 April 2010

Ett äretal till småskollärare

Igår fylldes mitt hjärta av lycka, total lycka!Aldrig hade jag kunnat ana hur fantastisk en text i en av mina böcker till examensarbete hade kunnat vara. I am in love people och inte i vem som helst utan i Ulf Nilsson som 1989 skrev denna text i Lärartidningen. Undra hur gammal Uffe är idag?

Visst är småskollärare som flygvärdinnor med sina hopplöst överbokade klasser! Där sitter 27 mycket små passagerare som kräver lirkande, tröst och uppmuntran. De är mer tankspridda än multinationella direktörer och glömmer tid, papper, egna kläder och har inte ens säkerhetsbälte på sig. Den ene ramlar ofta av stolen, den andre lunkar kring som en björn i bur, den tredje får utslag av fisk, den fjärde kan inte skölja flour utan att svälja...och den tjugondesjunde får näsblod titt som tätt. De kräver ständig tillsyn, från åtta på morgonen till två på eftermiddagen - i klassrummet, i matsalen, i omklädningsrummet och på wc. De har 54 skosnören och konsumerar lika mycket plåster som guldstjärnor i välskrivningsboken. De råkar ut för märkliga problem som aldrig drabbar vanliga passagerare. De trampar i hundlortar, kissar på sig och en gång på en utfärd drog en småskollärare upp en hel grillkorv ur halsen på en etta och räddade honom livet. Sådan är småskollärares vardag - de räddar ständigt till livet. Och därtill lär de sina 27 elever siffror och bokstäver. 27 gånger 10 siffror och 27 gånger 28 bokstäver. 270 siffror och 756 bokstäver lär de ut! Jag får tårar i ögonen där jag sitter i klassrummet. Nu ger sig mitt yngsta barn ut på en 9 - årig flight. Småskolärare är en särskilt kvalificerad flygvärdinna för viktiga långdistansflygningar. Planet flyger framåt i 80-minuters - men de har ingen tranisthallmed lounge, djupa fåtöljer och kolorerade magasin. Nej bara ett tunnland asfalt att springa runt på, så småskollärare får vara ute och förhindra skrubbsår på knäna. Att eleverna inte får samma standard som andra resenärer, beror på att SÖ-folk och ministrar flyger så högt upp att skolgården bara blivit en prick och barnen inte längre ens är synliga. Jag skriver faktist "småskollärare". För "små" och "skola" och "lärare" är tre vackra ord. Snart nog ska det väl kallas lågstadiepedagog, men vad är meningen att byta till tre räliga ord som luktar på samma sätt som "konsult" och "food - and- beverage - manager"? Nej "småskolärare" är det vackraste ordet för detta vackra yrke som går ut på att lära alla små att läsa, skriva och därtill tusen nyttiga konster! Detta yrke har en enkel storhet som annars bara tillkommer bagare och poeter. Tyvärr förstår nog inte småskollärare hur viktiga de är. Ständigt får de gå i svarsmål för att de påstås ha för korta dagar och för långa somrar. fast de som klagar är nog konsulter och food - and - beverage - managers och andra som går till jobbet för att dricka kaffe. De förstår inte vad själv är. Att lägga ner sin själ i sitt arbete! Småskolärare är inte bara flygvärdinnor. De är minsann också kaptener, navigatörer och mekaniker!

En 21 år gammal text...men ändå så klockren!

20 April 2010

April, april din dumma snö

Inte nog med att man är trött och osugen på dagen när man vaknar, idag så blev man dessutom sur och chokad när man vinklade sina persienner. SNÖ, det feller snö! Det är 21 april och flingorna som dalar ner är större än vad de varit på hela vintern. Men sen tar det bara nån minut innan snön får mig att le, eller inte snön i sig, utan vad min morfar sa när det snöade i april:
Aprila snö är fåra gö
...och genast blir snön charmig.För inte lägger den sig och bildar ett vitt täcke med driver här och där. Nej, nej den gör bara jorden på alla åkrar än mer bördig. Och vem vill inte ha bördig jord till sommarn? Det vill i alla fall jag....så varför vara sur på snö som gör sån nytta:) Tack morfar....

19 April 2010

Bra början

Varför bara fira sin födelsedag en dag när man kan fira den under en hel helg. Det var inte riktigt meningen att det skulle bli så, men oh vad det blev bra. Lite fest på lördagen, mor och far på besök på söndagen och tårtkalas idag. Jag gillart! Jag har barnasinnet kvar och tycker att det är roligt att fylla år. Att få kramar, snälla hälsningar via sms, mail, brev(det bästa) och facebook, tårta, presenter och en hel dag till min ära kan ju inte vara annat än jättetrevligt!

I och med det tre dagar långa klaset så har presenterna börjat trilla in:)

Ny fin blomma och värsta fina boken....snacka om vänner som verkligen vet vad jag uppsakattar.

Härlig vårbukett som mor och far hade med sig.

Till en läckerbit

Egentligen var detta en påskpresent men idag känns den som en helt perfekt födelsedagspresent. Aldrig förr har jag fått en present med en bättre motivering :
Till en läckerbit!
...från en liten läckerbit
Skönaste lilla 6 åringen övertygade sin mamma om att Anna absolut behövde en påskpresent. Anna gillar örhängen tänkte hon och valde dessa alldeles själv. Tack snälla Ida, jag ska ha dem på mig sen ikväll när jag har tårtkalas. För vad passar bättre än att ha tårtbitar i öronen när man fyller år...

16 April 2010

Nu tar jag helg banne mig!

Jag vill inte tänka på hur många kg D-vitamin jag har gått miste om denna veckan då jag har suttit inne på biblioteket, lutad över min dator med minst 10 böcker om läslust runt mig. Det är bara vänja sig för det är så min vår kommer se ut. Jag, min dator, en mängd tjocka och tunna böcker, artiklar på artiklar skrivna av nissar som tror att de vet allt om läsningen mysterium, en vatten flaska, en matlåda som skriker högt om klockan blir mer än 11.31, en mobil som aldrig vill mig något och en lampa som släcks en gång i halvtimmen. Att ta helg är att gömma böcker i väskan, öppna internet och koll annat än universitet bibliotekets uppsats katalog, kliva ut i solen, ha en mobil som ständigt ringer, umgås med människor som pratar om annat än teori, referenser och uppsats ångest....att ta helg är att bli människa igen!
Låt solen skina och håll askan kvar där uppe eller var den är!

12 April 2010

V Å R !

Solen skiner, människor ler, hockey VM börjar snart, fåglarna kvittrar, tygskorna är framme, Gina tricot säljer mer färgglad kläder än vanligt, snön är nästan helt borta, Anna har varit på årets första fotbollsmatch(Torsby-KBK), det blommar i diken både här och där, alla är lite småkära och trött, gatorna sopas, bilarna putsas och grillarna plockas fram. Nu vågar jag säga det för nu är det på riktigt: VÅREN ÄR HÄR ! ! ! !


11 April 2010

Frukt är också fest

När man ska festa till det lite ska det alltid vara fint kött, alkohol, söta efterrätter, svårlagad sås, ingen vanlig potatis, godis och chips i mängder....och sa jag alkohol. Sällan tar man fram fruktskålen då det ska bli festligheter. NEJ frukt är vardagsgrejer. Inget man smaskar på till fredagsfilmen eller bjuder jobbarkompisarna på då det är min kaffevecka. Icke. Om det är några individer som verkligen inte ser frukt som det där lilla smaskiga extra så är det barn. Fy skam att bjuda barn på frukt och kalla det för "idag ska ni få något gott" Det funkar inte. Men jag utmanade ödet och bjöd min praktikklass på fruktsallad min sista dag och maken till glada ungar. "Oh va gott!" "Jag älskar fruktsallad Anna" SÅ FRUKT KAN OCKSÅ VARA FESTLIGT!
Ett lite udda gäng....men de är goa vänner

En katt bland hermelinerna

Två nakna killar och en påklädd

08 April 2010

Påskkärringar och andra tanter

Påsken var så där vårig, härlig och mysig som den ska vara. Och jag var så där vårig, härlig, mysig, mätt och hög på socker som jag brukar vara. Allt var somd et skulle fast bara på ett nytt ställe. Första påsken utan att bedriva en lanthandel, det var inte igår. Mor och far hade verkligen gjort sig förtjänta av den ledigheten. Vädret var på det allra bästa av humör och bjöd på solsken nästan varje dag så det blev många och långa promenader.

Vi fick ett trevligt besök av en påskkärrning och två påskharar.

Kolla så fina de var!

Sen fanns det andra tanter som smög omkring.....

Ett av vårtecken: Icke sovande Videung

Fint påskris 1

Fint påskris 2

07 April 2010

I runda slängar 10%

Så här ser i runda slängar 10%(ja ok 8%) av min månadsinkomst ut i skoform. Om jag tänker så kan köpet kännas ogenomtänkt och lite små dumt. Men om jag istället bara tittar ner på mina fötter i dessa och känner av känslan att gå i dem så känns köpet helt klockrent.
Vad mer behöver sägas än att både jag och skoföretaget är mycket nöjda.