27 February 2011

Söndagsfrukost

Jag vet att jag tjatar och alltid återkommer till samma sak; men en god frukost är bland det mest underbara som finns. En bra, varierande och estetiskt vacker frukost är inte bara god utan även rolig att äta. Idag åt jag en sådan, rolig och god söndagsfrukost:)

26 February 2011

Vilken stol skulle du sitta på?

Idag var jag och Emelie på Röhsska museet. Ett museum för mode och design. Så roligt att se hur trender och design har utvecklats. Och herregud så mycket lustiga saker det finns. Vissa saker tilltalar mig och andra inte, men det är väl så det är. Jag skulle vilja få klä mig som kvinnorna gjorde på 20-talet och inreda mitt hem som på 50- och 60-talet. Men jag är ganska nöjd så som det är nu med:)
Det här var riktigt kul; att få se hur stolar har förändrats och utvecklats. Jag hittade allt ett par favoriter

Frasen att sitta på två stolar får en helt annan innebörd till den här bilden....

25 February 2011

SNYFT.....

Man får inte ha favorit barn när man jobbar som pedagog, jag vet det. Men jag är inte mer än människa och människor fattar ett större tycke för vissa människor än för andra. Viktigt att påpeka är att detta inte är samma sak som att man inte tycker om alla andra. För jag gillar alla mina barn, ALLA! Idag var en av mina ögonstenars sista dag, han lämnade oss idag och det känns så tråkigt. Bara att denna lilla krabat heter Gunnar gör att han redan där är omtyckt. Att han sen är ett leende charmtroll som upprepar allt man säger men med egna betoningar gör honom inte mindre omtyckt. Sättet som han säger Anna på gör att jag smälter och det är tur att den här lille killen inte gör dumma saker för jag skulle ha svårt att tillrättavisa honom eller vara sträng mot han.

Nu på eftermiddagen när hans pappa kom och hämtade honom så hade de köpte varsin ros till oss i personalen, så himla gulligt och jag blev så rörd. De var svårt att hålla tårarna tillbaka för man fäster sig så mycket vid dem. Jag önskar lille Gunnar all lycka och jag hoppas verkligen att han kommer och hälsar på någon gång!

21 February 2011

Födelsedagsbarn

Stort grattis till dessa två februaribarn som delar samma födelsedag. Ida har haft lite svårt att acceptera att min pappa Staffan har samma födelsedag som henne. För om det är min födelsedag så kan det ju inte vara din, har Ida tänkt. Men nu när hon är en stor tjej och min pappa säger "vi fyller ju år på samma dag du och jag" då fnittrar hon bara och ser lite så där generat stolt ut. Va söta de är min pappa Staffan och den "stora" tjejen Ida.
Grattis på födelsedagen!

Är du bra på att lyssna?

Idag var alla på min skola på en Friends utbildning, du vet organisationen vars vision är ett samhälle där barn och ungdomar växer upp i trygghet och jämnlikhet. De arbetar främst för att sätta stopp för all typ av mobbning i skolan. Vi har köpt deras "paket" och hade idag en personalutbildning. Föreläsningen handlade inte bara om en föreläsare som stod och pekade på en power point presentation utan vi som deltagare fick vara mycket aktiva. Vi fick bland annat göra en övning där en person skulle berätta om något i en minut samtidigt som "lyssnaren" skulle göra allt för att vara ointresserad och inte lyssna. Det faktum att den man berättar något för tittar bort, kollar på klockan eller mobilen, intresserar sig för vad någon bredvid gör eller inte ger någon respons gör att man känner sig ledsen, liten och oviktig. Man kommer av sig och blir distraherad. När jag själv tänker efter så är det hemskt att inse att jag ibland gör en del av de här sakerna som vi gjorde då vi tydligt skulle visa att vi inte lyssnade. När vi sen istället skulle visa att vi lyssnade och var intresserade av personen och det som den hade att berätta så höll vi ögonkontakt, vi log och visade ett positivt och engagerat kroppsspråk, vi gav respons och ställde frågor. Det var en bra övning som blev en viktig tankeställare! Hur är du som lyssnare?

Jävla öga

När jag för en gångs skull vaknar utan att vara helt igentäppt, ja det är ett vanligt morgonfenomen i min förkylda tillvaro, så är istället mitt vänster öga svullet och ömt. Nej, va fasen! Att titta sig i spegeln gjorde inte saken bättre. Det nedre ögonlocket var väldigt svullet och rött. Smink kan rädd utseendet men att det gör ont så fort jag blinkar är inte kul. Antagligen är någon typ av vagel som ska läka ut av sig självt och plåga mig under tiden. Inget roligt sätt att börja veckan, blä!

20 February 2011

Innan jag kastar bort det...

För ett par veckor sedan så var jag på ett par filmer på Göteborgs internationella filmfestival. Filmfestivalen i sig var underbar och det var så roligt att få ta del av ett annat typ av utbud än det vanliga kommersiella. Symbolen för filmfestivalen är en drake, vilket med största sannolikhet har med att göra att festivalens huvudbiograf är Draken på Järntorget. I alla fall så var årets drake ett drakfoster. Innan varje film så visade de som en film på det här drakfostret och den här lilla filmsnutten var mycket välgjord och kändes väldigt verklighetstrogen. Nästan lite för verklighetstrogen. Nästan så verklig att den var lite otäck och osmaklig. Små drakhänder som rörde sig och blod som pulserade i de små ådrorna. Festivalpasset som jag köpte och fortfarande har kvar pryds med en bild på det här drakfostret. Så innan jag slänger det så tänkte jag visa er bilden på det lilla söta men lite osmakliga drakfostret.

17 February 2011

Horatio

Jag kan inte riktigt förklara vad det är, för han är långt ifrån min typ:) Men jag är lite små förälskad i den här manen. Jag har aldrig följt CSI Miami, men när ett avsnitt kommer på så kan jag inte sluta kolla.(och så har det varit nu i 4-5 år) Serien i sig är helt ok, men det är inte det som gör att jag blir som klistrad framför TV:n. Nej, det är någonting med rollfiguren Horatio som fängslar mig. Jag tycker inte att han är snygg eller sexig, utan det är någon annan typ av attraktion som jag inte riktigt kan förklara. Det skulle kunna vara hans lite hesa röst, han lugna sätt, hans coolhet, att han är smart, hans brillor eller den makt och befogenhet som han besitter som lieutenant. Konstigt hur en karaktär kan tilltala än så......



Riktig kylskåps poesi

Om texten är lite otydlig så kan jag berätta att det står:
Västra Harg i mitt hjärta
Som sagt var...RIKTIG kylskåps poesi
(JA, det är min kyl)

14 February 2011

Världens finaste inbjudan

Oh vad jag har väntat på den här inbjudan och det vore en underdrift att säga att jag bara har tänkt på hur den skulle komma se ut. Men aldrig hade jag kunnat tro att den skulle vara så fin, rolig och personlig som den var. Nog för att Sanna är en liten pysseltant men ändå lyckades hon och den blivande mannen med att överraska. Nu vill jag bara hitta den perfekt klänning och sen kan det bli den 28 maj:)

Helt fantastiskt att göra en egen liten personlig text till alla inbjudna...wow säger jag bara!
Tack för världens finaste inbjudan!

12 February 2011

Iaktagelser

Häromdagen då jag stod i Mölnlycke och väntade på bussen så la jag märke till ett par saker.

Nr 1 - förbi farande kom en lastbil med dekalen Östgöta frakt. Jag tittade på han som satt i och han tittade på mig. Jag tänkte: "Vad gör Östgöta frakt här i Mölnlycke?" Undra om han tänkte "Vad gör den där Östgöten här i Mölnlycke?"

Nr 2 - en stund senare så kommer buss 604 mot Skogen rullande. Mot Skogen? Vilken skog?

Vissa frågor får man aldrig något svar på, man kan bara spekulera.

10 February 2011

Det vart ganska trevligt

I helgen så fick jag ett infall att jag ville ha någon form av text på min toalettdörr. I dessa tider då vägg och dörrdekor är bland det hetaste som finns så är det krävs det ingen större insats för att hitta det man söker. Så hm, vad vill jag att det ska stå. Toalett...nej tråkigt. Toa...nej för kort. Wc...ja det får det bli! Så det blev det. Ett par dagar senare, ja här snackar vi snabb leverans så sitter nu min nya dörrdekor uppe.
Jag tycker att det vart ganska trevligt.

08 February 2011

Raggmunks ryck

Jag fick precis ett raggmunks ryck. Jaha och vad är nu det undrar du. Jo men det är inget konstigare än att man får ett ryck att vilja göra raggmunk. Så nu gör jag det. Och jag tror inte att jag har gjort raggmunk nån gång förut. Så det här blir första gången jag gör egen raggmunk. Gu va gott det ska bli! Synd bara att jag inte hade hunnit att omvandla alla lingon som jag har i frysen till egen lingonsylt. Köpesylt får duga....för den här gången:)

05 February 2011

Jag kan inte...

För ett tag sen så köpte jag en hel sådan där plast låda med kiwi frukter. De flesta kiwi frukterna är uppätna sedan långe tillbaka. Nu har jag en kiwi kvar och jag bara kan inte äta upp den. Det är inte för att den ser ut som en pung, vilket min kompis trodde. Nej utan för att det är en siamesisk tvilling kiwi. Det känns som att jag kommer göra något fruktansvärt när jag skär i den och delar på tvillingarna. Som att jag kommer skära i en kropp. Nej jag kan inte. Den får fortsätta att bo i mitt kylskåp ett tag till.

03 February 2011

Vind

Ett barn fick följande fråga: What is wind?
Efter en stunds eftertanke så svarade barnet : It is air that is in a hurry.
En väldigt logisk och rolig tanke.

En 1,5 åring fick frågan: Vad säger Harald(min kollega)
Barnet: Ajaj
Fråga 2: Vad säger Michele(min andra kollega)?
Barnet: Ajaj
Fråga 3: Vad säger Anna?
Barnet: Annnaaaa. ( stort leende)
Visserligen verkar jag inte säga ajaj men istället verkar jag vara helt självcentrerad som bara pratar om mig själv:)

Underbara ungar!