24 May 2010

Henrik Dorsin

Den här killen är ett geni och jag älskar hur han för Povel Ramels arv vidare. Han underhåller med en ord-vricknings komik alá Ramel mixat med samhällskritik alá Hasse &Tage....och jag älskar det. Jag älskar Henrik Dorsin helt enkelt!

Han gör en helt underbar kuplett i Roast på Berns. Avsnittet ligger fortfarande på kanal 5 hemsida så det är bara att kolla in.

23 May 2010

Fina Kungsan

Det var trevligt med en heldag i Stockholm. Det kändes som att det var längesen, vilket det egentligen inte var. Det var nog bara ett tag sen jag upplevde en varm och skön nära-på-sommar-dag. Oh så varmt och härligt det var denna fredag. Nog för att jag spenderade en hel del tid på pendeltåg, tunnelbana och bussar för att ta mig mellan förskolorna där jag hade intervju, men från 14 och framåt var det ledig tid och bara att njuta av det fina vädret. Det blev glass och mys i Kungsan och oh va härligt och fint det är där. Det är inte konstigt att folk bara flockas där.Färglada blommor, doftande träd, ljudet av vatten och skratt, solens värme och sen smaken av glass eller kaffe. Det var härligt att bara sitta där på en bänk och titta och njuta. Madde gjorde mig sällskap vilket gjorde det hela än mer trevligt!
Sommarskorna på:)Nu ska man bara få lite färg på bena me....

20 May 2010

Mellan hägg och syren....

...tog alltid skomakarn semester och visst kan man förstå han. Nu är det varmt, nu är det härligt och nu luktar det så gott. Min farfar hade även han är förtjusning för denna tid och för varje år som går så börjar mer och mer hålla med han. Det är så vackert! Nu far jag om mindre än en halvtimme. Stockholm here I come!Håll era tummar och tår....så ska nog det här med gå bra!

18 May 2010

Min mor är en klippa och min far är en hjälte

...och nu tror ni att jag är något gudabarn, som tagen ur den grekiska mytologin. Hennes mor var den berömda mycket vackra klippan Methusa och hennes far den beryktade och omtalade hjälten Staffasos. Riktigt så sagolikt är inte mitt liv, men lik väl har jag en mor som är en klippa och en far som är en hjälte. De kan och vet allt matnyttigt som en människa någonsin behöver veta, de räddar mig gång på gång ur situationer som jag är oförmögen eller för fattig att reda ut och de stöttar mig vad för än konstigt jag hittar på. Jag vet att jag gör dem stolt och jag är ganska säker på att jag vissa stunder gör deras hårstrån lite gråare. De har gett mig kärlek, förnuft och humor. De har byggt mitt intresse för idrott, naturen och kungahuset. De har gett mig en vacker kropp(?) och en hjärna suktande efter kunskap:) och jag är dem evigt tacksam för allt detta. Jag vet inte vad jag hade gjort utan mina föräldrar.....

...i detta nu hade jag haft en klänning full av stearin. Ibland är små små saker som detta som får mig att inse att ni är bäst och så otroligt värdefulla!Puss och kram

Kidnappning

Numera är jag inte bara kända som pratglad, fräck och mycket rolig, nej nu har mitt kändisskap även berikats med att jag är medlem i den föraktade kidnappningsligan(tyvärr går vi inte under något namn, vi kallar oss bara kidnappningsligan) Vi är hårda(slitna) lite små farliga(i alla fall hon som kör) men mycket trivsamma....ja, vi är en trevlig kidnappningsliga!

I fredags gav vi oss ut på vårat första stora uppdrag. Alla stora uppdrag kräver en noggrann planering och med lite erfarenhet i branchen så axlade jag manteln som lite av en ledare(dock självutnämnd)i vårat tryckeri. I tryckeriet sker det som kallas skapandet av det som går under benämningen hotbrev, vi kallar det förvarning eller inbjudan:) Här över kan ni se hur vårat andra hotbrev( våran inbjudan) till vårat offer (våran gäst) såg ut. Visst skulle ni bli rädda så att ni kissade på er om ni fick nått sånt?I alla fall.....

Lite mer än 25 minuter sena infann vi oss vid själva kidnappningsplatsen....den som väntar på något ont(gott)väntar aldrig för länge. Offret stod redo. Lite konstigt kan man ju tycka, för vem står och väntar på sin egen kidnappning. Vi tutade för att göra klart att vi äntligen var där. Vi flög ur och brottade ner(kramade....) vårat nervösa offer. På med ögonbindel och fram med alla kameror.
Ni ser ju hur rädd hon är....eller ja....hon ler ju i alla fall nervöst. Det är ett bra tecken!


En del av att kidnappa är att förnedra offret och det ser vi här ett mycket bra exempel på.


Ännu ett exempel på förnedring...mycket roligt!

Här ser vi offret finna lite mod och våga gå sin egen väg...:)

Även kidnappare måste få sitt roliga...

Här upphör sen det roliga(elaka)med att vara kidnappare och från och med nu är vi bara väldigt snälla vänner som uppvaktar våran blivande 30 åring. På relaxavdelningen avnjuter vid god frukt och läskande Asti....mums.

Födelsedagsbarnet fick den största jordgubben vi någonsin sett. Hoppas att den var god och inte bara konstig.

Hopp i plurret!Härligt och trevligt med ett skönt gäng!

Gu va gött med frukt!

Kvällen avslutades sen med ett restaurangbesök där det bjöds på god mat och dryck. Vissa drack cola och andra drack vin. Hoppas att offret upplevde kidnappningen lika rolig som vi i kidnappningsligan gjorde!

11 May 2010

Drömmar....

Nu pratar vi inte dagdrömmar, framtidsdrömmar eller kakorna som heter drömmar. Nej nu menar jag drömmar som man frömmer på natten, eller i mitt fall på morgonen när jag somnar om. Två dagar i rad har de varit tokigare än på länge:)

Igår : Min kompis Krille, som helt plötsligt sitter i rullstol, vispar grädde. Grädden vispar han för att han ska hjälpa sin roomie, Maschel, med att göra en tårta. Krille tror att det är en vanlig film kväll, men icke här ska det bli fin kalas och genast känner Krille en enorm prestations ångest. Han vispar ju inte vilken grädde som helst, det ska bli tårtgrädde. Vi åker upp och ner i en hiss för att hämta folk till kalaset och hela tiden tjatar Krille om att jag ska smaka på grädden så att den är perfekt. Finklädda var vi med för det skulle ju bli finkalas, det var bara Krille som drog runt i mysbrallor.....

Idag: Det är Victorias och Daniels bröllop och allt är kaos. Vi är på nån stor scen och när Victoria vänder sig mot mig så har någon blonderat henne och fluffat hennes hår så att hon har en lejonman på skallen. Victoria verkar dock nöjd med håret. Hennes hår får mig att tro att det nog inte är hon. Jag är i alla fall bröllops cordinator och har headset och allt. Abba ska sjunga nån av sin låt Fernando för att öppna hela cermonin. Abba sjunger, alla är nöjda och jag springer runt o fixar och sen ska Abba sjunga igen och då är tjejerna i Abba missnöjda för de vill inte inleda numret med att säga det som Björn och Benny har bestämt att de ska säga. Panik det ju jag som har hand om det här! Kom igen nu tjejer kör!.......aaaaahhhh......

Idag när jag vaknade stod min dörr lite, lite öppen och den är ALLTID stängd. Att drömma konstgt, men kul, och vakna med en dörr lite på glänt det är inget bra tecken om man är mig....Jag hoppas verkligen inte att jag har agerat till dessa konstiga manus.....

09 May 2010

The Informant!

Idag har det varit film, film och film. En riktig slappar dag har vi haft, och det har varit riktigt skönt. Jag måste bara få berätta om en av filmerna: The Informant! från 2009. Matt Damon spelar huvudrollen som en mycket tidsenlig 90-talist....stora brillor, fluffigt och fönat hår, spräckliga slipsar och färgglada kavajer. Själva storyn är lite rörig och filmen är inte i närheten av att vara någon topp film, enligt mitt tycke. Men killen som Damon spelar, Mark Whitacre, är en djup tänkare. Han funderar på så mycket konstigt och det är så roligt. Att han dessutom ljuger som en tok är bara en extra krydda.Här följer några exempel på det som han funderar på:
"When polar bears hunt, they crouch down by a hole in the ice and wait for a seal to pop up. They keep one paw over their nose so that they blend in, because they've got those black noses. They'd blend in perfectly if not for the nose. So the question is, how do they know their noses are black? From looking at other polar bears? Do they see their reflections in the water and think, "I'd be invisible if not for that." That seems like a lot of thinking for a bear."

"I don't like wool on skin. Not even that merino wool they have at Marshall Field in Chicago. Ginger likes it because it's formfitting, but she likes avocados. And who wants that texture in their mouth? "

"I've been to Tokyo. They sell little-girl underwear in the vending machines right on the main drag, the Ginza, or whatever. Guys in suits buying used girl panties. How is that okay? That's not okay."

"What's the German word for "corn?" The word in German I really like is kugelschreiber. That's "pen." All those syllables just for "pen."

Han får även vid ett tillfälle syn på en massa myror som äter och konstaterar och myror har det bra för de behöver aldrig fatta några beslut de behöver bara få tag på mat och äta.

Kolla in filmen!

06 May 2010

Två hål i väggen...nej i foten

Jag har två hål i foten.....skräck, blodigt, ont? Nej inte i direkt i foten utan i de strumpor jag har på mig. Mina converse skor är de skyldiga små rackarna som ligger bakom hålen. Att jag inte märkt detta tidigare beror på att jag hela hösten, vintern och tidiga delen av våren har svarta eller mörkblå strumpor på mig. Jag har nån form av fobi mot framförallt mönstrade strumpor, och av den anledningen består min vintergarderob av endast mörka strumpor. Men nu nalkas det sommar och då kommer de små vita sturmporna fram igen.De vaknar ur sitt vinteride. Och på vita strumpor och nylon strumpor syns allt, verkligen allt. Så om det nu skulle hända sig så att även du får två hål i foten så bli inte rädd, nej frukta icke....det är bara en märkning från dina skor: De här har vart i ett par converse!


05 May 2010

Jag dömmer inte, jag bara undrar....

....vem som har med sig ost som snacks? Inte ostbågar, ostringar, små osttärningar....nehe utan en hel ost fortfarande inslagen i sin orginalförpackning. VEM?
Vissa kanske tycker att det är eller låter tråkigt att sitta på biblioteket dag ut och dag in för att plugga. Det är inte min favorit syssla, det kan jag lova, men jag måste säga att det kan vara väldigt underhållande. Framförallt om man sitter på ett ställe där man har bra utsikt,som balkongen. Där ser man väldigt bra! Ibland går det förbi de snayggaste snyggingarna, ibland någon med konstig frisyr, ibland händer det att någon snubblar i trappan eller går in i någon, ibland ljuder komiska meddelanden ur högtalarna och sen ibland får man syn på sånt man inte tror är på riktigt. Som att någon äter ost...som snacks...ur orginalförpackningen...i biblioteket. Jag kunde inte sluta titta, för jag trodde inte mina ögon. Jag var tvungen att se det en gång till för att tro det. Så jag tittade tills att killen än en gång tog en tugga(!)ost. Jag älskar ost men jag undrar om det är det minsta gott att sitta och äta det så som han gjorde.....jag bara undrar.....

03 May 2010

Min nya favo

Näst efter pappa har jag en ny favorit karl!Han heter Rasmus Heise och kommer från grannlandet Danmark och du kan just nu se han som Sune Holm i Livet på Laerkevej på SVT. En myket rolig serie, så den kan jag varmt rekommendera:)


Han är snygg och charmig, framförallt när han ler....sen att han är lite av en buse i serien det gör han nästan bara hetare:)

02 May 2010

V.I.K.T.I.G.T!

Här kommer faktist ännu en rekommendation och tro det eller ej så är denna viktigare än denna förra. Ni vet hur mycket jag älskar vårat fina kungahus, och då nästan över allt annat. Men att kunna hjälpa andra, människor som djur, anser jag är viktigare. För alla kan hjälpa!
Det här är dessutom ett lite roligt sätt att hjälpa till. Min kompis Andreas har gått med i Mustaschkampen 2010. Om du röstar på Andreas så stödjer du cancerfonden med 50 kr. Det tycker jag är ett bra sätt att ge hjälp....samtidigt som vi får se roliga bilder på Andreas:)
Här kan du rösta på Andreas och stödja cancerfonden.

01 May 2010

Rekommendation

Nu måste jag få rekommendera en intressant serie som i veckan har startat på Tv4 Familjen Bernadotte. Jag tror faktist att den är intressant även för alla er som inte har en förkärlek till kungahuset, serien är till exempel väldigt intressant ur ett historiskt perspektiv då det är en stor del av Sveriges historia. Det går inte att skylla på att man har annat för sig på torsdags kvällar för den går att se när an vill och kan på Tv4 play.

Första avsnittet handlar om Carl XVII Gustaf och det fick mig att både skratta och gråta. För han är rolig Gurra G, det vet ni va:)

En kväll med Hoffmaestro and Chraa

Efter 3 långa år fick jag igår återigen uppleva Hoffmaestro och Chraa live. Förra gången var det på en festival i Stockholm och denna gången var det på Nöjes i Karlstad. Då hade jag inte en aning om vilka de var, men det var kärlek vid första ögonkastet, och igår var de efterlängtade.Men Valborgsmässoafton, denna dag mot häxtro och onda andar, handlade inte bara om Hoffmaestro och Chraa utan även om lite annat....

Dagen inleddes med en lyxig frukost och efter det blev det en mycket trevlig födelsedagslunh hos Erika. Vin och pastasallad, vilket uinderbart sätt att börja en dag på. Sen blev det grillning hos Lina och Mats där det än en gång bevisades hur gott det är med grillat och att finns det hjärterum så finns det stjärterum:)Lina bjöd på musicquiz innan det var dags för Nöjes och Hoffmaestro och Chraa. (Jag behöver väl inte säga att mitt lag vann)

Matbord med plats för ALLA

Snart inne...


Fredrik bjöd på en liten sväng om medans vi väntade på Hoff. Väntan var lång, men den som väntar på nått gott....

Yeah!

Det var så bra, så varmt, så fyllt av glädje och gemenskap och sa jag att det var varmt. Svetten rann ikapp med att vi hoppade till musiken. Vi var galna men Hoffmaestro var galnare. En galet rolig kväll! Nu vill jag se dem igen....ute i sommar vore det bästa....

Mitt svettiga lilla gäng:)